Schouten en Nelissen

Conversie verhogende website

De vraag

Ontwikkel een full responsive website die de bezoeker in zijn volledige klantreis maximaal ondersteund en ontzorgt in hun zoektocht naar een passend individueel leertraject of een bedrijfsoplossing op maat.

Doelstellingen

Verhoog totale digitale omzet (tegen lagere kosten) door het verbeteren van de conversie op de website.

Dit doen we door:

  • Bereik: onze klanten vroeg in het oriëntatieproces te bereiken, boeien en binden;
  • Conversie: meer converteren door heldere ingangen, toepassingen en e-commerce best practises;
  • Loyaliteit/binden: langdurige relaties aangaan met klanten door implementeren van klantcontactstrategie en ‘MijnSN’ gebaseerd op carrièreontwikkeling/loopbaan om breder in beeld te zijn en te blijven naast het moment van opleiding (vervolgfase van project).

Er is hierbij altijd een funnel naar een contactmoment, het verkrijgen van contactgegevens of een conversie (inschrijving, advies, optie, offerte aanvraag, brochure download, etc). De focus in de 1e fase van het traject ligt op de realisatie en het verbeteren van de conversie van het platform.

Achtergrond

Bij de start van het project is een gezamenlijk een businesscase opgesteld om een duidelijke 0-meeting te hebben, vanuit daar zijn groeiscenario’s voor de aankomende 4 jaar vorm gegeven. Het proces van de samenwerking is volledig Agile gebeurt, gestart met een sprint 0 met daarin duidelijke doelstellingen voor het platform, op het gebied van traffic, conversie en omzet.

De doelstellingen zijn een constante pijler geweest in het design en ontwikkeling van het nieuwe online platform. Nu het platform live staat blijven we deze doelstelling constant meten via het realtime online dashboard. 

Resultaat

Het nieuwe online platform van Schouten & Nelissen is 5 maanden live. Gemiddeld genomen is het conversiepercentage met 15% gestegen.

Highlights

  • Conversie-ratio
    15% verhoogd
  • Real-time dashboard
    Continue sturing op KPI's

Verder praten over het vergroten van jouw online succes?

Direct contact

Neem contact met ons op!