Release Management Dorel

Efficiënt en gestructureerd issuemanagement
Deze manier van werken geeft Dorel niet alleen vat op budget, capaciteit en userstories. Het is voor ons ook een manier om de interne organisatie bewust te maken van prioriteit en verwachting in onze online dienstverlening als interactief team.
Damian Bott - Website & Mobile manager Dorel Juvenile

De vraag

Colours ontwikkelt de websites voor alle merken van Dorel Juvenile Europe op basis van het Sitecore content management systeem in combinatie met het customer engagement platform. De ontwikkelingen op deze verschillende websites vergen veel onderhoud en Dorel heeft behoefte aan goede ondersteuning van, en controle op de uitvoering van het issuemanagement.

De oplossing

Om het issuemanagement voor Dorel efficiënt en gestructureerd te leveren is een release management procedure ingericht. Een aan Dorel toegewijd team van specialisten werkt op basis van een vaste capaciteit tegen een vast bedrag per maand. Iedere twee weken wordt een release samengesteld waarin een bepaalde hoeveelheid oplossingen en wijzigingen worden verwerkt. Dorel bepaalt de prioriteit van het werk en houdt controle over de capaciteit, de planning en het budget. Op basis van de behoefte van Dorel wordt het team van specialisten binnen een bandbreedte uitgebreid of verminderd. 

Resultaat

Door het implementeren van deze release management procedure heeft Dorel maximale controle over het issuemanagement en is daarbij flexibel in inzet van medewerkers, geniet van maximale kennisborging en blijft binnen het gestelde budget. Door de intensieve samenwerking groeit het wederzijdse inzicht en affiniteit in de organisaties. Door het vaste team en de vaste contactpersonen groeit de technische en organisatorische kennis wat leidt tot de borging van kennis.

Samenwerking

Voor iedere release bepaalt de product owner van Dorel, welke user stories in de volgende sprint van twee weken gerealiseerd worden. Voor iedere sprint is een minimum en maximum aantal uren afgesproken. De user stories worden door Dorel in deze uren gepland. Aan het einde van de sprint worden de resultaten opgeleverd aan Dorel. Na test en acceptatie worden de gerealiseerde user stories in de productieomgeving geïmplementeerd.

Verder praten over het vergroten van jouw online succes?

Direct contact

Neem contact met ons op!