De Persgroep Loyaliteitsplatform

Exclusiviteit voor bestaande abonnees
We hebben de afgelopen maanden intensief met Colours samengewerkt en dit heeft geresulteerd in een succesvolle lancering in december. We zijn zeer tevreden met dit resultaat, de snelheid en creativiteit die Colours in dit traject heeft getoond.
Dideke van Lieshout - Marketing Manager Lezersmarkt De Persgroep Nederland

De vraag

Binnen De Persgroep speelt loyaliteit een belangrijke rol. Behoud van abonnees is samen met werving van nieuwe abonnees van essentieel belang. De behoefte om goede loyaliteitsacties op structurele wijze aan vaste abonnees aan te bieden groeide en daarom heeft De Persgroep Colours gevraagd een loyaliteitsplatform te realiseren.

Aanpak

Het vergroten van de loyaliteit van abonnees is onder te verdelen in 2 domeinen; beleving en gebruik. De abonnees krijgen door middel van het loyaliteitsplatform exclusief toegang tot waardevolle en unieke voordelen. Deze beleving is per titel verschillend. Het gebruik van het platform moet daarnaast zeer gebruiksvriendelijk zijn om elke abonnee te kunnen bedienen. 

Oplossing

Door de gebruiksvriendelijkheid van het platform weet grootste deel van de abonnees van het bestaan van dit platform af en kan er ook een actieve community worden gevormd. Door middel van een basis format qua functionaliteit en design passen alle titels bij elkaar, maar houden zij wel ieder hun eigen look en feel. Door de watervalmethodiek is het project in korte tijd gerealiseerd. 

Resultaat

Het loyaliteitsplatform vergroot de merkbeleving en het community gevoel van de abonnees door middel van unieke en exclusieve voordelen. Deze voordelen zijn op alle apparaten weer te geven door het responsive design van het platform. Middels CSS wijzigingen geeft het uniforme design elke titel een eigen look en feel. Het platform is gerealiseerd in Drupal 7 en is gemakkelijk te bedienen door de marketing organisatie van De Persgroep. 

Highlights

 • Watervalmethodiek
  voor de definitie- en realisatiefase
 • Uniform design
  met eigen look & feel per titel
 • Single sign on
  voor abonnees
 • Volledig responsive
  voor elk device

Verder praten over het vergroten van jouw online succes?

Direct contact

Neem contact met ons op!