Doorontwikkeling op het Eneco platform

Eneco MKB, Particulieren en Zakelijk
De samenwerking verliep uitermate soepel. Er wordt altijd in oplossingen gedacht en de inzet is altijd meer dan 100%. Het neerzetten van 2 volledig nieuwe websites in 3 maanden is onmogelijk zonder flexibiliteit van alle partners.
Sabina van Wijk-Hagenauw – Product owner Eneco

De vraag

Na de lancering van het nieuwe digitale platform voor consumenten, lag nu de uitdaging om ook voor de zakelijke prospects en klanten op een heldere en simpele manier online te communiceren. Hierin lag de uitdaging om de klantbehoeften rondom producten en dienstverlening centraal te stellen. Binnen dit project is Sitecore DMS geïntegreerd, waardoor het particuliere deel van de website voorzien is van personalisatie. Het DMS zal binnen Eneco gebruikt gaan worden om de online dienstverlening richting de klanten en prospects nog persoonlijker en relevanter te maken.

 

Website van het Jaar
De website van Eneco is genomineerd voor de award voor Website van het Jaar in de categorie Energie.

Aanpak en resultaat

Het project is Agile op basis van de Scrum methodiek uitgevoerd. De Scrum methodiek is een flexibele manier van samenwerken, waarin de product owner van Eneco de uiteindelijke scope bepaald en bewaakt heeft. Colours had de verantwoordelijkheid voor de technische realisatie die op basis van userstories zijn uitgevoerd.  
 
Niet alleen het uiterlijk van de website is een stuk verbeterd, ook past de website zich nu eenvoudig aan op een smartphone- en tabletscherm. Het bestellen van een stroom en/of gasproduct is overzichtelijker en eenvoudiger gemaakt, onder het serviceplein vinden zakelijke webbezoekers de antwoorden op de meest gestelde vragen en ook Emma als zoekfunctie geeft antwoord op de meest gestelde vragen. En dat allemaal binnen 3 maanden!

Highlights

  • Sitecore DMS
    gepersonaliseerde content
  • 8 sprints
    van 2 weken
  • mobile first
    responsive

Verder praten over het vergroten van jouw online succes?

Direct contact

Neem contact met ons op!