Drupal Open Source CMS

Wat is Drupal?

Het Open Source Content Management Systeem Drupal maakt het beheren van simpele tot complexe websites kinderspel. Door de unieke modulaire opzet (ruim 3500 modules) is het mogelijk in korte tijd live te gaan. Veel grote corporate en overheidsorganisaties kiezen voor Drupal. Niet voor niks, Drupal is zeer veilig, zoekmachinevriendelijk en database-onafhankelijk.

Colours is Drupal specialist

Overweeg jij om jouw website in Drupal laten (door)ontwikkelen? Ben je op zoek naar een goede implementatiepartner met kennis van zowel marketing als techniek? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij ontwikkelen zowel corporate websites als e-commerce platformen. Dat doen we met veel plezier voor klanten zoals NEDIS, Rutgers WPF, De Persgroep, Avans+, SOA Aids, Driessen en Grando. Wij zijn Drupal Community Partner van Acquia en hebben een professioneel Drupal developer team in dienst.

Voordelen Drupal

Het Drupal CMS heeft veel voordelen. Hieronder zetten we er enkele voor je op een rijtje.

  • Drupal is een gratis open source CMS. Dat betekent dat er continu nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd, soms tegen betaling maar meestal gratis.
  • De website is precies zo in te richten als jij dat wilt. Drupal is een van de meest flexibele CMS oplossingen. De omgeving is gebruiksvriendelijk, content toevoegen is heel gemakkelijk. Met een handige editor waarmee je bijvoorbeeld snel kunt schakelen tussen websites in verschillende talen. Rollen en rechten kunnen zelf ingesteld worden, om het beheer nog overzichtelijker en eenvoudiger te maken.
  • Het is een krachtig, in de basis al compleet CMS, wat elk jaar nog beter wordt, met nog meer mogelijkheden. Er is een actieve community waarin steeds nieuwe functionaliteiten worden uitgewerkt.
  • Jouw ERP of CRM is naadloos met Drupal te koppelen. Heel veel pakketten zijn al eens gekoppeld, daardoor is een koppeling vaak snel te realiseren.
  • Drupal is het meest gekozen pakket binnen de overheid. Veiligheid en gebruikersgemak zijn hierin bepalend geweest.

Kosten

Drupal is een open source CMS en dus gratis te gebruiken, er zijn geen licentiekosten. Maar om jouw website te ontwikkelen, is wel budget nodig. Colours denkt graag met je mee vanuit haar uitgebreide ervaring in zowel complexe, maatwerk platformen als basis corporate websites. Naast de ontwikkeling van het platform krijg je ook te maken met beheer- en hostingkosten, net als bij elk ander CMS. Gezien de ontwikkelingen op veiligheidsgebied is dit voor ons geen vraag maar een must.

Hosting via Drupal Acquia

Met behulp van Acquia kun je jouw Drupal omgeving als Software-as-a-service laten draaien in de Cloud. Door de vele voordelen gelooft Colours dat dit de toekomst is voor een veilige omgeving voor je website. In de Cloud ben je namelijk flexibel in je data-opslag, trafficpieken en algehele performance. Ook zijn je updates geautomatiseerd en kun je met behulp van Acquia Lift de content en klantgegevens samenbrengen wat het mogelijk maakt je platform te personaliseren. Kortom, Drupal is bij de tijd en stuurt hoe het CMS zich komende jaren ontwikkeld.
Bron: Acquia

Tevreden klanten

Avans+ - ''Onze website is het hart van onze organisatie en moet altijd optimaal functioneren. De bouw, ontwikkeling en het beheer hebben wij daarom uitbesteed aan Colours. Het is prettig om te weten dat de website veilig is en voldoet aan de huidige standaarden. Het CMS dat door Colours werd geadviseerd werkt goed. Wij werken met meerdere webredacteuren en de inrichting met rollen en rechten in Drupal maakt dit uitstekend mogelijk.

Team Rockstars IT - ''De afgelopen maanden hebben we hand-in-hand met Colours samengewerkt aan onze nieuwe website. Binnen dit traject is het met name opvallend hoe dicht Colours bij ons als klant aanwezig is geweest. Gedurende de ontwikkelperiode werk je letterlijk met elkaar in dezelfde ruimte samen voor de realisatie van het digitale platform. Hierdoor is het mogelijk om de belangrijkste kernwaarden en speerpunten die wij in het creatieve traject met Colours hebben bedacht te waarborgen. We blijven in de toekomst nauw samenwerken aan de optimalisatie van het platform, om zo de mogelijkheden en gebruikerservaring nog verder te verbeteren.''

Geinteresseerd?

Neem dan vrijblijvend contact op met Luc Kitslaar (06-10158223) of Michiel Tielemans (06-83650786). Zij helpen je graag verder. 

Verder praten over het vergroten van jouw online succes?

Direct contact

Neem contact met ons op!