Ben je klaar voor de AVG?

| blog

Zoals je waarschijnlijk weet, komt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, GDPR in het Engels) eraan. Maar wat is de AVG precies? En wat moet je als organisatie doen? In deze blog geven we kort antwoord op die vragen.

De AVG is niet helemaal nieuw, die is sinds 2016 al van kracht. Maar vanaf 25 mei 2018 zijn deze nieuwe, aangescherpte privacyregels in alle organisaties in de EU van toepassing. Regels die niet alleen eindgebruikers grote voordelen opleveren, maar ook jouw organisatie.

Nog betere gebruikerservaringen
Dankzij de AVG zijn de persoonlijke gegevens van eindgebruikers straks nog beter beschermd. Daardoor is de kans groot dat steeds meer klanten sneller geneigd zijn om hun persoonlijke gegevens met jullie organisatie te delen, wanneer je zorgvuldig met deze gegevens omgaat en transparant communiceert over de verwerking ervan. Zo kun je meer relevante data ophalen, waarmee je klanten online een nog betere gebruikerservaring kunt geven en als organisatie kunt blijven innoveren.

Wat moet je als organisatie doen?
Wij zijn al een tijd bezig om alles bij Colours goed te regelen volgens de AVG. Is jouw organisatie er ook al bijna klaar voor? In een notendop zijn dit de hoofdacties die je als organisatie moet ondernemen om aan de AVG te voldoen:

  1. Maak inzichtelijk welke persoonsgegevens worden gebruikt, met welk doel, waar en hoe lang ze worden opgeslagen en wie er toegang tot de gegevens hebben.
  2. Bepaal wat er moet gebeuren met de systemen, software, websites, hosting en beveiliging.
  3. Zorg voor een verwerkersovereenkomst met iedere organisatie die persoonsgegevens voor jullie verwerkt.
  4. Zorg ervoor dat iedereen in jullie organisatie bekend is met de nieuwe privacyregels.

Waar kan ik terecht voor meer informatie over de AVG?
Voor meer informatie over de AVG kun je het beste een jurist raadplegen. Bij de Autoriteit Persoonsgegevens kun je ook informatie terugvinden over de AVG. Zij hebben een handig stappenplan opgesteld om snel aan de slag te kunnen. De Europese Commissie heeft een interactieve infographic opgesteld waar een schat aan informatie in staat. Als je benieuwd bent wat wij bij Colours doen om de persoonlijke gegevens van jouw eindgebruiker te beschermen, neem dan contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag.

Reacties

 

Verder praten over het vergroten van jouw online succes?

Direct contact

Neem contact met ons op!