Leerzame en inspirerende dag op DUUGFEST17

| blog

Ook dit jaar waren we weer op DUUGfest, het jaarlijkse evenement van de Dutch Umbraco User Group. Benieuwd naar alle nieuwe dingen die we gehoord hebben? Jeroen Breuer, Dave Woestenborghs, Ron Borstel en Jan-Pieter Hoiting praten je graag bij.

Alle foto's zijn gemaakt door Douglas Robar

Dit jaar werd het DUUGfest gehouden in Amsterdam. Elk jaar is er een ander thema, dit jaar was het thema ‘digitale transformatie en personalisatie met Umbraco’. Voor ons een zeer interessant thema, omdat we er al dagelijks mee bezig zijn.

9.45 uur - Keynote
De dag begon gelijk al met een interessante sessie. Rogier van Kralingen vertelde ons hoe emoties een belangrijke rol spelen in de online wereld.


11.15 uur - 12.00 uur – Personalisatie in Umbraco
Daarna hadden we een interessante technische sessie. ‘Vanilla, strawberry, chocolate: 3 flavours of personalisation with Umbraco’ gegeven door Theo Paraskevopoulos en Kasper Koslowski.

In deze sessie vertelden ze over de mogelijkheden van personalisatie in Umbraco. Voor ons heel interessant, omdat we ons al een tijdje bezig houden met personalisatie binnen Umbraco. Met behulp van een gratis CRM tool en een betaalde uitbreiding is er al erg veel mogelijk in Umbraco. Een aantal dingen wisten we al, maar we hoorden ook nieuwe dingen die we direct kunnen toepassen voor onze klanten.

Ron op DUUGfest17Toen was het tijd voor de lunch. Die was erg goed verzorgd, er waren veel lekkere broodjes. Tijdens de lunch hebben we ook bij kunnen praten met andere Umbraco-fans.

13.00 - 13.45 Tech: Infuse some AI into Umbraco
Bij Colours zijn we volop bezig met Artificial Intelligence, we hebben er zelfs een eigen afdeling voor. Daarom was dit een sessie die we niet wilden missen. We hoorden een aantal gave dingen die we voor onze klanten kunnen inzetten. Je kunt bijvoorbeeld in Umbraco members aanmaken.

Als je daarna een foto upload in de media sectie, kan met behulp van AI de persoon op de foto herkend worden. De members worden dan als tag toegevoegd aan de foto. Handig, dan hoef je dat zelf niet meer handmatig te doen.

13.00 - 13.45 : Personalisatie, van buzzwoord naar een effectieve tool
Gelukkig waren we met meerdere mensen, daardoor konden we beide sessies van 13.00 uur bijwonen. Deze presentatie van Leon de Wildt wilden we natuurlijk niet missen. Voor personalisatie hoef je geen tool van derden te gebruiken. Je kunt het ook als compleet maatwerk opleveren. In deze sessie werden verschillende persona’s getoond, met specifieke content voor elke persona. Door de gebruiker te tracken kon deze soms aan een persona worden gekoppeld om zo gepersonaliseerde content te tonen. De eindgebruiker is zo sneller geholpen, en dit levert een hogere conversie op.

14.00 - 14.45 Tech: Need for Speed – Dave Woestenborghs
En toen was onze collega Dave Woestenborghs aan het woord. Hij gaf veel handige tips and tricks om Umbraco sneller te maken. Met meetbare resultaten en mooie diagrammen. Achteraf kregen we veel enthousiaste reacties op zijn sessie. Lees hier meer.

15.00 - 16:00 Keynote 2 - Niels Hartvig - Novelties from Umbraco HQ
De C in CMS staat voor content. Dat is waar Umbraco goed in is. Sommige andere CMSen richten zich daar te weinig op tegenwoordig. Umbraco wordt ook steeds beter in andere zaken als ecommerce en personalisatie met behulp van tools van derden.

16:15 - 16:45 Mini presentaties / package competition
Hierbij was er ruimte om zelf iets te presenteren. We hebben genoeg te melden, dus die kans hebben we natuurlijk aangegrepen.

Dave Woestenborghs heeft met zijn Nexu package mee gedaan aan de package competion en mensen waren er zeer enthousiast over.

Jeroen Breuer heeft een demonstatie gegeven van zijn 1-1 multilingual example package. Daarin worden alle mogelijkheden van meertaligheid getoond. Hij won daarmee de 2e plek.

16:45 - 18:00 Borrel, high fives, etc.
Lekker (speciaal)bier en veel gezelligheid. Altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Ook hebben we bijgepraat met andere Umbraco experts.

Bij Colours hebben we een team van Umbraco experts in dienst. Ben je na deze blog enthousiast geworden over de mogelijkheden van Umbraco? Neem dan vrijblijvend contact op, we denken graag met je mee.

Duugfest 2017 Amsterdam

Reacties

 

Verder praten over het vergroten van jouw online succes?

Direct contact

Neem contact met ons op!